Home / Informatieavonden

Informatieavonden bevalling

Rond 35 – 36 weken zwangerschap gaan we tijdens de controle uitgebreid de laatste paar weken van de zwangerschap en de bevalling bespreken. Het kan helpen om wensen op de schrijven in een geboorteplan.

In de verschillende ziekenhuizen worden meerdere keren per jaar een uitgebreide informatieavond gegeven over de bevalling. Tijdens deze avond wordt er gesproken over de bevalling en is er een mogelijkheid tot het bekijken van een verloskamer. Op de websites van het Tergooi ziekenhuis Hilversum, het Meander Medisch Centrum in Amersfoort en het Geboortehuis/Diakonessenhuis in Utrecht zijn de data van de verschillende avonden te vinden. Deze informatieavonden zullen voorlopig nog wel online plaatsvinden. Daarnaast zijn er ook Webinars over borstvoeding.

Verloskundigen Hilversum informatieavonden

Voorbereiden op bevalling & praten over de bevalling

Wanneer je ongeveer 36 weken zwanger bent gaan we praten over de bevalling. De uitgerekende datum is niets meer dan een richtlijn, eigenlijk kun je beter spreken van de uitgerekende periode. Het is gebruikelijk om te bevallen tussen 37 en 42 weken. Voor 37 weken spreken we van een te vroege bevalling en pas na 42 weken ben je ‘overtijd’. Wanneer een bevalling gaat plaatsvinden is niet te voorspellen.

Materna staat voor jou klaar bij hulp voor en na de bevalling.

Aanmelden

De plaats van bevalling

In Nederland kunnen zwangere vrouwen zonder medische indicatie kiezen of ze thuis of in het ziekenhuis willen bevallen. Of je nu kiest voor een thuisbevalling of voor een poliklinische bevalling: wij staan achter jullie keuze.

Wij hebben een samenwerkingsverband met Tergooi Ziekenhuizen Locatie Blaricum, Meander Medisch Centrum in Amersfoort en met het Diakonessenhuis/Geboortehuis in Utrecht. Dat betekent dat wij, als je poliklinisch wilt bevallen mee gaan naar het ziekenhuis van jouw keuze. Mocht je vragen hebben over de plaats van de bevalling dan kun je deze tijdens het spreekuur stellen.

Wanneer met spoed contact opnemen?

  • Ben je ongerust, bel ons direct.
  • Als de weeën zijn begonnen; heb je weeën om de 3-4 minuten en duren ze ongeveer een minuut? Bel ons dan gerust.
  • Bij het breken van je vliezen en het vruchtwater is niet helder van kleur.
  • Bij veel bloedverlies, namelijk een groot maandverband doordrenkt met bloed (duidelijk anders dan de slijmprop).
  • Wanneer je denkt dat de bevalling voor 37 weken zwangerschap is begonnen.
  • Wanneer je de baby niet goed voelt bewegen.

Helder vruchtwaterverlies hoef je niet direct te melden als het ‘s nachts is, de volgende ochtend is vroeg genoeg.

Bel ons

Maandag t/m donderdag: 9:00 uur tot 16:00 uur Vrijdag: 9:00 uur tot 13:00 uur:
035 – 647 39 74


E-mail ons

Je krijgt op werkdagen binnen 24 uur
een reactie:
aanmelding versturen

Wat mensen van ons vinden

Onze verloskundigen zijn ervaren en gewaardeerde vakspecialisten. Dit zien we dan ook terug in de ervaringen.

5.0
Echt een top team! Er is enorm veel begrip, geduld en enthousiasme! Voelt als een warm bad! Zowel bij de nare situaties (miskramen) als bij de leuke situaties (nu 22 weken zwanger) voelen wij ons gehoord en geholpen!
Chantal

Chantal

26-02-2024

Google
5.0
Wat een fijne praktijk! Alle 4 de dames hebben mij tijdens mijn eerste zwangerschap super geholpen! Fijn en persoonlijk contact wat ik erg belangrijk vond in deze spannende maar leuke fase in mijn leven.
Karianne

Karianne

26-02-2024

Facebook