Home / Kraambed

Kraamzorg Hilversum

Na de begeleiding bij de zwangerschap en de hulp bij de bevalling staan wij ook voor jou klaar voor de kraamtijd. Na de bevalling blijven wij verantwoordelijk voor de zorg voor jou en jullie pasgeboren baby. Zo komen we langs om zorg te verlenen, informatie en advies te geven en eventuele vragen te beantwoorden.

Daarnaast komen er na de bevalling nog andere zaken aan de orde zoals jouw persoonlijke herstel, borstvoeding en de geboorteaangifte. Ook hierbij helpen wij jou graag!

Kraamzorg

Kraamzorg Hilversum

In het kraambed is de verloskundige eindverantwoordelijk, maar dagelijks komt er kraamzorg langs. Sinds 2021 hebben wij een eigen kraamzorgorganisatie Materna Kraamzorg.

Je kunt kiezen voor zorg onder 1 dak, korte lijnen en een fijne samenwerking tussen kraamverzorgende en verloskundige.Tijdens deze kraambed periode vinden we het belangrijk dat je op je gemak bent en kunt genieten van je pasgeboren baby. Daarbij is altijd ruimte voor eigen idee├źn en wensen.

Na deze eerste week dragen we de zorg verder over aan de huisarts en het consultatiebureau. Het consultatiebureau is onderdeel van Jeugd en Gezin en staat voor je klaar op het gebied van advies en ondersteuning voor een gezonde opvoeding.

De voordelen van Materna Kraamzorg

  • Persoonlijke zorg & aandacht
  • Onze verloskundigen zijn ook borstvoedingsdeskundigen
  • Empathische en meedenkende zorg
  • Eigen kraamzorgbureau

Contact

kraambed - hilversum

Informatie over Geboorteaangifte

Na de geboorte moet binnen drie werkdagen de geboorteaangifte plaatsvinden bij de Burgerlijke stand in de gemeente waar je baby is geboren. Daarbij tellen weekend- en feestdagen niet mee.

Wanneer de baby thuis is geboren doe je aangifte in je woonplaats. Wanneer je in het ziekenhuis in Blaricum bent bevallen vindt de aangifte plaats in Eemnes (BEL-gemeente). Houdt er rekening mee dat je voor de aangifte in Eemnes een afspraak moet maken. Bij veel gemeentes kunnen de aangiftes ook digitaal gedaan worden.

Wat neem je mee voor de aangifte:

  • Een geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of verblijfsvergunning)
  • Indien getrouwd, het trouwboekje of partnerschapsboekje
  • Een bewijs van erkenning van het kind tijdens de zwangerschap (alleen als je niet getrouwd bent of geen geregistreerd partnerschap hebt)

Borstvoeding

Het geven van borstvoeding kan soms nog lastig gaan, zeker in het begin van de kraamtijd. Onze verloskundigen zijn allemaal opgeleid tot borstvoedingsdeskundige dus kunnen ook al je vragen op het gebied van borstvoeding beantwoorden. Daarnaast werken we samen met lactatiedeskundigen die jou ook kunnen helpen bij het voeden van je baby.

Begeleiding & (Na)controles

Ongeveer 6 weken na de bevalling ben je welkom voor een nacontrole. Daarbij zullen we praten over de zwangerschap, de bevalling en de kraamweek en hoe je dit hebt ervaren. De zorg van je baby valt dan wel onder het consultatiebureau maar je kunt gerust nog vragen stellen. We denken graag met je mee. De controle is verder vooral bedoeld voor jouzelf en je herstel.  We kunnen tijdens deze afspraak ook de mogelijkheden voor anticonceptie bespreken als daar behoefte voor is.

Intake Kraamzorg

Ben je geïnteresseerd in begeleiding, hulp en advies gedurende een kraamperiode? Wij ondersteunen op allerlei manieren en wij zorgen ervoor dat de kraamzorg verlening van de kraamverzorgster op goede wijze verloopt. Wij staan voor u klaar om hier meer informatie over te verstrekken.

Je kunt telefonisch een afspraak maken, het liefst met je eigen verloskundige die jou heeft begeleid. Heb je eerder dringende vragen? Neem dan ook gerust contact op.

Bekijk Materna Kraamzorg

Bel ons

Maandag t/m donderdag: 9:00 uur tot 16:00 uur Vrijdag: 9:00 uur tot 13:00 uur
035 – 647 39 74


E-mail ons

Je krijgt op werkdagen binnen 24 uur
een reactie:
aanmelding versturen

5.0
Super fijne zorg gehad van Materna tijdens mijn zwangerschap en bevalling.
Chantal

Chantal

27-05-2024

Google
5.0
Wat een fijne groep vrouwen! Nuchter, kalm, kennis van zaken en een fijne, persoonlijke aanpak.
Lonneke

Lonneke

27-05-2024

Facebook